Ruusukaalipasta

Ystävänpäivä ja illallinen hyvän ystävän seurassa! Arki-illan luksusta parhaimmillaan näillä kukkakuosisilla, vanhanajan posliinilautasilla. Nautimme värikkään pastapotpurrin, jossa pastan lisäksi raastettua porkkanaa ja ruusukaalia, kasvismaailman vihreät nuput jotka eivät ikinä puhkea kukkaan, sekä juustoa, joka oli kuin varkain sujahtanut mukaan, muuten niin vegaaniseen kokoelmaan. Maukas kokonaisuus!

Heiska
Publicerad 14.02.2017 kl. 22:42

Pirren pasta

Vietimme iltaa mukavassa seurassa, hyvän ruuan parissa. Pirre oli laittanut herkullista kasvisruokaa, vihreää pastaa vihertävän kastikkeen kera. Näin väristäkin tunnistaa välittömästi kasvispainoitteisen ruokavalion. Herkku sisälsi ainakin pinaattia, sipulia ja kaurakermaa. Sitruunaviipale toimi lähinnä koristeena, itse en käyttänyt sitä maustamiseen, vaikka se voisi toki sellaisenakin toimia!

Heiska
Publicerad 02.10.2016 kl. 20:45

Banaaniomeletti

Opin ihka uuden tavan tehdä banaanilettuja! Pelkän banaanin sijaan tähän pieneen taideteokseen käytetään kaksi kananmunaa ja yksi banaani. Näin saa aikaiseksi paistinpannun täydellisesti täyttävän pyörylän, joka maistuu vaikka marjojen kanssa. Kaurajogurtti ja omenahillo kruunaa oman makupalan. Vain mielikuvitus on rajana!

Heiska
Publicerad 05.09.2016 kl. 21:15

Voisarvi hillolla

Kylläpä oli herkullinen brunssi viikonloppuna! Parasta antia olivat kroisantit, jotka toimivat sekä suolaisena, että makeisena herkkuna. Miten monipuolinen ruoka-aines!

Olen kahviloissa pannut merkille, että voisarvet usein leikataan auki ja täytetään esimerkiksi salaatilla ja leikkeleillä, joten ryhdyin itsekin avaamaan veitsellä sarvea. Sain kuitenkin kokea, että tuoreena ja lämpimänä sen jakaminen on luultua vaativampaa. En tosin usko, että pöytäseurueeni huomasi pienen hapuiluni, ja kun sain hilloleipäsen valmiiksi, se oli suussasulavan makoisa.

Heiska
Publicerad 17.08.2016 kl. 20:11

Makkarapihvit

Pitkästä aikaa ehdin tehdä kunnon kotiruokaa! Toki kauniisti muotoillut makkarapihvit olivat jonkun muun äidin tekemiä, kuten myös näpsäkät sipuli- ja perunatikut, mutta maku makean ketsupin kanssa oli kotoisa ja täyttävä. Tämän annoksen jälkeen uni maistuu varmasti yhtä hyvältä. :)

Heiska
Publicerad 21.06.2016 kl. 22:06

Soijanakkipasta

Nopeasti katsottuna saattaa olettaa, että tämä ruoka sisältää lihaa, mutta ei - herkulliset nakit ovat soijanakkeja, joten annoksen voi turvallisin mielin tarjoilla myös vegetaarista ruokaa suosiville ystävilleen! Nakkien lisäksi kattilaan on soljahtanut kierrepastaa, kananmunaa ja vihreitä papuja. Vihreä ruoka on iloinen asia!

Heiska
Publicerad 22.11.2015 kl. 14:18

Fanipostia 3

Ihana ruokablogi on saanut jo kolmannen fanipostinsa! Tällä kertaa kortti on inspiroiva ja kertoo lähettäjänsä ruokailutottumuksista sekä hehkuttaa herkullista hapankaalia... sitä onkin tullut nautittua aivan liian vähän viime aikoina.

Ihana ruokablogi kiittää. ❤

Heiska
Publicerad 09.09.2015 kl. 18:13

Lihapullat ja perunaa

Mmm.. ihanat lihapullat! En lähtenyt Ikeaan herkuttelemaan, vaan nämä ovat kotihellalla viimeistelty. Perunat ovat ensin keitetty, ja sitten paistettu, jotta saa aikaiseksi kivan välimuodon, rapeutta ja pehmeyttä. Kotona saa myös syödä niin monta lihapullaa kuin haluaa! Vain pakkauksen koko on rajana.

Heiska
Publicerad 18.05.2015 kl. 21:56

Perunamuussi ja nakit

Kun tuntee itsensä väsyneeksi ja haluaa käpertyä henkiseen syliin, maailmalta piloon, tarvitaan kunnon lohturuokaa - mielellään lapsuudesta tuttua ja turvallista. Tälle päivälle tein itselleni nakkimuussipotpurrin, jonka tarjoilin itselleni ketsupin ja jaffan kera. Syödessä olo parani kuin itsestään ja maailma näyttää taas ihanalta ja turvalliselta paikalta, jossa hyvä aina voittaa lopussa. <3

Heiska
Publicerad 22.04.2015 kl. 18:07

Paperinen uunikala

Tällä kertaa oli niin nälkä, että unohdin täysin ottaa annoksesta kuvan, ennen kun ehdin repiä kalamuhennoksen ympäriltä paperin pois. Näin käy välillä. Itse uunikala oli yllättävää kyllä suurimmaksi osaksi kokin luomaa vaaleaa seosta, jossa taisi olla ainakin kananmunaa ja sipulia. Hyvissä ruokapaikoissa ei aina pysty sanomaan, mitä annos sisältää, edes maistamalla. Ruoan sävyt sekoittuvat yhdeksi harmooniseksi säveleksi.

Heiska
Publicerad 16.04.2015 kl. 19:20

Lohikiusaus lohella

Lämmin, herkullinen kala-annos viileällä lisäkalalla, nyt aivot kyllä kiittävät kaikesta tästä omega3:sta. Oikein tuntee miten äly nousee kohisten - enemmän kalaa kansalle! :)

Heiska
Publicerad 16.04.2015 kl. 18:45

Kotikutoiset lihapullat

Päätin tänään tehdä jotain, mitä en ole vuosikausiin tehnyt kotona: lihapullia! Täydellisen pyöreitä en näistä saanut, mutta saa olla tarkkasilmäinen, että huomaa eron kaupan pullista. Itsetehty herkku pitääkin olla hieman epätäydellinen - kuten taiteessakin, käsintehdyn esineen pienenpienet virheet vain nostavat arvoa. Nämä makoisat mestariteokset olivatkin oikein innostava alku uuteen viikkoon.

Heiska
Publicerad 08.02.2015 kl. 20:20

Tricolorepasta juustolla

Tätä pastaruokaa riittää moneksi päiväksi, ja tällä kertaa lisäsin maukkaan juustorykelmän pastan keskelle, jolloin annoksesta tulee kuin pieni lammikkomaisema. Asettelin myös nauristikkuja koristamaan hauskasti pastakeidasta. Ruoan kanssa ei saisi leikkia, mutta onhan nyt perjantai!

Heiska
Publicerad 07.11.2014 kl. 18:33

Tricolorepasta

Paistettu jauheliha tomaattikastikeessa, joka tarjoillaan pastan kera on suosittua ruokaa, joka lämmittää mukavasti vatsassa. Kun kastikkeeseen lisää vielä valkosipulia, se pitää ikävät syysflunssatkin loitolla.

Tänään vaihdoin perusspagetin monivärisiin pastaspiraaleihin, ja heti annokseen tuli iloa ja ripaus värikästä hassuttelua. Maistuu yhtä hyvälle kuin miltä näyttää!

Heiska
Publicerad 05.11.2014 kl. 21:04

Porsaan ulkofileepihvi ja nuudelit

Tämä vaaleansävyinen annos yllättää tulisuudellaan! Riisinuudelipaketin mukana tuli kolme pientä pakkausta, jotka laittavat suun kuumaksi chilipippurin ja valkosipulin vivahteilla. Porsaanpihvi onnistui yli odotusten, se on pehmeän murea ja maustaminenkin sujui, joten tässä ruokalajissa suun polte on pääosassa. Aplodien paikka!

Heiska
Publicerad 28.10.2014 kl. 19:47

Makkarabulgur

Vauhdikkaan sunnuntaipäivän päätteeksi lautaselle päätyi bulgur sekä paistetut makkarat tomaattikastikkeessa. Bulgur on kiinnostava muoto vehnästä, ja siinä on paljon ravintoaineita. Makkarapalat lisäävät mukavan muhkuraisuuden annokseen, joka on tämän ansiosta ilo syödä!

Heiska
Publicerad 26.10.2014 kl. 20:58

Nakit ja perunasalaatti

Yöruokana maistuu tänään vappuisa kolminaisuus - nakit, perunasalaatti sekä ketsuppi. Lämpimämmät vuodenajat tulevat heti mieleen. Pitänee juoda jälkiruoaksi glögiä, niin menee sesongit aivan päälaelleen. :D Ruokailu on parhaimmillaan iloista seikkailua!

Heiska
Publicerad 08.10.2014 kl. 22:21

Tomaattisipulimunakas

Tämä syötävän hyvä munakas koostuu kolmesta kananmunasta joihin on lisätty loraus vettä, sipulia sekä miniluumutomaattiviipaleita. Taisipa joukkoon livahtaa myös hieman fetajuustoa. Nopea ja pirtsakka lounas!

Heiska
Publicerad 01.09.2014 kl. 16:24

Papulohipasta

Ilahduin kun löysin pakkasesta marinoituja lohisuikaleita, ja paistoin ne voissa vihreiden papujen kanssa. Laskin vihertävän lisukesävellyksen spagettipedille, ja lopputulos on terveellisen rasvainen ja hyvin täyttävä.

Heiska
Publicerad 30.08.2014 kl. 21:01

Ruispasta jauhelihakastikkeella

Pasta eri muodoissa maistuu niin hyvältä syksyn pimenevissä illoissa, lämmin ja hoivaava annos tuntuu syleilevän vatsaa sisäpuolelta. Taas uteliaisuus uusia makuja kohtaan vei minut mennessään, ja tällä kertaa lautasella koreilee muhkea ruispasta!

Se, mikä erottaa hyvän annoksen erinomaisesta, on usein hyvin pienestä kiinni. Tällä kertaa ripottelin pastan pinnalle hyppysellinen fetajuustoa, ja näin annoksen voisi mainiosti tarjoilla hienommassakin ravintolassa! Buon appetito, kuten pastan alkuperäismaassa huikattaisiin nälkäisille vieraille.

Heiska
Publicerad 26.08.2014 kl. 21:18

Ihana ruskabrunssi

Kävimme uuden vierasbloggaajamme kanssa brunssilla, Annikki antoi toistaiseksi kuvan kertoa kaiken, mutta toivottavasti saamme jatkossa nauttia sekä hänen ihanista ruokakuvistaan, että -kertomuksistaan. Myös blogissa esiintyminen saattaa aiheuttaa ensikertalaisessa ujoutta, sen voi meistä varmasti jokainen ymmärtää. :)

Brunssi on mainio tapa syödä omalle tyylilleen uskollisesti, valita niitä raaka-aineita, joita oma keho sillä hetkellä tarvitsee ja nauttia yhdessä, hyvässä seurassa, erilaisista herkuista ilman kiireen tuntua, joka arjessa saattaa joskus olla.

Annikki
Publicerad 24.08.2014 kl. 10:49

Nuudelit pestolla ja munalla

Nälkä iskee joskus niin nopeasti, ettei ehdi kauppaan, mutta onneksi kaapista löytyi nuudelien lisäksi pestoa ja valmiiksi keitettyjä kananmunia. Katastrofi on vältetty, ongelma on ratkaistu ja vatsa on taas tyytyväinen. :)

Heiska
Publicerad 21.08.2014 kl. 15:15

Fanipostia 2

Ihana ruokablogi on saanut toisen fanipostinsa, ja Kreikasta saakka! Taas.

Epäilen, että kyseessä on samat henkilöt kuin viimeksi, koska kortin tyyli on hyvin samantapainen, ja kortissa viitataan edelliseen korttiin:

"Mitä nöyrimmin haluaisimme myös muistuttaa viime kesänä fanipostissa lähettämästämme toiveesta kreikkalaisen ruoan erikoispostauksesta".

Ei tässä kenties kreikkalaiseksi ruoaksi nyt voida muuttua, vaikka sää onkin hyvin eteläeurooppalainen tällä hetkellä, mutta katsotaan mitä vuosi tuo tulleessaan. Inspiraatiota ja kulinaristista taidettahan ei voi pakottaa. :)

Ihana ruokablogi kiittää. ❤

Heiska
Publicerad 30.07.2014 kl. 17:05

Uudet perunat ja silli

Tämä annos on kuin kesä tiivistettynä lautaselle! Vastakeitetyt uudet perunat ja silli... nämä kaksi kaverusta täydentävät toisensa, toinen lämmin ja makeahko, toinen viileä ja suolainen. Kesäisempää herkkupariskuntaa on vaikea kuvitella.

Heiska
Publicerad 27.07.2014 kl. 21:36

Vahinkomunakas

Illalla yllättää joskus nälkä, vaikka ei ole ostanut kotiin ruokaa. Silloin pitää olla kekseliäs. Onneksi jääkaapissa löytyi kananmunia, ja munakkaaseenhan voi laittaa ihan mitä vain! Tässä herkussa piilee pakasteherneet, aurinkokuivatut tomaatit, sipuli ja pesto.

Heiska
Publicerad 01.07.2014 kl. 21:16

Piknikki

Kun ulkona on lämminta, on mukava ostaa kaupasta huolettomat eväät, ja mennä lähipuistoon eväsretkelle. Hyvä yhdistelmä on jotain suolaista, jotain makeaa, jotain juotavaa ja pisteenä i:n päällä jotain herkkua, jotta pikniktuokio sujuu makoisasti!

Heiska
Publicerad 30.05.2014 kl. 21:55

Kanasieniperunamuusi

Joskus voi tulla hauskoja annoksia, kun yhdistelee eri ruokien jämiä. Tällä kertaa samalle lautaselle osui perunamuusi, sienikastike sekä kanacurrykastike vihanneksilla. Oikein makoisaa, sai nauttia uudemman kerran hyvistä aineksista, ja monen maun ansiosta olisi yhtä hyvin voinut olla menossa kolmen ruokalajin illallinen, tai tässä tapauksessa lounas.

Heiska
Publicerad 24.04.2014 kl. 23:05

Feta-kurkkuveneet ja Saksa

Pienet jutut tekevät arjesta juhlaa. Kurkkuveneen päälle on leikattu fetasiivu ja purjemastoina toimivat pienet tikkuset. Kyllä tällä veneellä on mukava seilata pitkiäkin matkoja! Näitä veneitä katsellessa ajatukset vievät Travemunden satamaan. Toivottavasti viime yön myrskyssä seilanneet alukset saapuvat turvallisesti perille lasteineen.

Pirre
Publicerad 16.03.2014 kl. 16:14

Leipäjuusto hillolla

Taas tuli hemmoteltua itseään, ihanalla leipäjuustolla, joka hauskasti nirskuu hampaiden välissä, ja viikunahillolla, joka jännästi sopii minkä tahansa juuston kanssa! Erikoinen, kaikkiin makuihin muotoutuva hilloelämys...

Heiska
Publicerad 01.03.2014 kl. 15:23

Juhlahotdog

Ihanaa yöruokaa syntymäpäiväjuhlissa, joissa sai itse koota oman hot doginsa. Lopputulos oli suussasulavan maukas, ihastuttava makuelämys!

Heiska
Publicerad 24.02.2014 kl. 17:58

Ruismakaronit ja pesto

Löysin kaupasta ihastuttavat ruismakaronit, vaalean vehnämakaronin eksoottisempi serkku! Taisin tosin pitää niitä hetken liian pitkään hellalla, kun vesi ehti kiehua kokonaan pois. Ovat kuitenkin pehmeitä, ja punaisen peston kanssa oikein maukkaita.

Heiska
Publicerad 23.02.2014 kl. 19:49

Nuudelit ja lihapullat

Lautasella koreilee nuudelit pestolla sekä lihapullat kevyen juustopeiton alla. Tällä kertaa innostuin järjestelemään annoksen kauniiksi kuin kukka ennen nauttimista. Herkkua kaikille aisteille.

Heiska
Publicerad 19.02.2014 kl. 14:57

Lohkoperunakori

Mmm... ilta Oulussa ja herkullinen iltapala hotellin ravintolassa.

Heiska
Publicerad 15.02.2014 kl. 22:47

Herkullinen itse poltettu mysli

Joskus vaan tekee mieli jotain rajumpaa, joten kokkailin tänä aamuna uunissa hyvin paahdettuja pähkinöitä. Tämän maun haluaa kitalakeansa vasten yhtä paljon kuin kuuman rakastajan perjantaisin pitkän työviikon jälkeen. 

Tämä annos antaa tunteen menneestä, Lapin sodan jälkeisestä ajasta.

Tubbe
Publicerad 08.02.2014 kl. 11:56

Nuudeli-ihastus

Olen ihastunut mungpapunuudeleihin! Tämän notkean, suussasulavan rakastajan kuumaan syleilyyn taipuu tällä kertaa myös paistettu jauheliha ja paputomaattikikherne-sekoitus sekä valkosipuli. Mmm...

Heiska
Publicerad 04.02.2014 kl. 12:16

Myöhäiset jouluglögit

Glögi on ihana juoma kylmällä säällä, saisipa sitä kaupoista koko talven, eikä vain joulun tienoilla. Onneksi olin ostanut sitä varastoon.

Nyt kattila oli jo lämpenemässä, mutta korkki ei jostain syystä auennut millään. Kun molemmat peukalot olivat punaiset ja kipeät, oli lopuksi pakko rutistaa purkkia ja käyttää saksia apuna. Eihän sen näin pitänyt mennä, mutta sainpahan kuitenkin glögit juotua.

Heiska
Publicerad 26.01.2014 kl. 20:12

Nuudelimegamix

Tänään tein valtavan ruokamäärän, jota voi syödä monena päivänä. Herkullinen annos sisältää mungpapunuudelien lisäksi jauhelihaa, sipulia, purjoa, oliiveja, papuja, pakastepinaattia, pestoa ja herneitä.

Tällä hetkellä annos on viimeistelty muovipussilla, jotta se säilyy raikkaana, mutta muovi pitää muistaa ottaa pois ennen lämmittämistä.

Onpa erikoista... ystäväni, joka näki kuvan luuli, että kyseessä on biojäteastia. Miten vääristyneen kuvan herkullisesta ruoasta voi saada?
Heiska
Publicerad 25.01.2014 kl. 23:53

Punainen pasta

Tänään päivän teemaväri näyttäisi olevan punainen. Ihana punainen pasta-annos sisältää spelttipastan lisäksi tomaattikastiketta, aurinkokuivattua tomaattia, jauhelihaa ja sipulia. Annos tarjoillaan tietysti punaiselta lautaselta, taustalla punainen matto. Mmm...

Heiska
Publicerad 18.01.2014 kl. 19:45

Perinteinen pinaattikeitto

Seuraavaksi vuorossa vierasbloggaaja Tuija Laine!

Lämmitin illalliseksi pinaattikeittoa ja siihen kylkeen tietysti keitin kananmunat. No kävi sitten niin etten ottanut aikaa munia keittäessäni ja kun olin mielestäni niitä tarpeeksi keitellyt, niin kopautin kuoret rikki ja yllätyksekseni lorautin löysän munalillun lautaselle odottamaan pinaattikeiton sulamista.

En viitsinyt toistakin annosta pilata raa'alla munalla joten laitoin luonnollisesti kypsymään pinaattikeittoon. Eihän se muna tiedä missä kypsyy! Kaadoin sitten keitot lautasille ja tarjoilin!

Tuija Laine
Publicerad 14.01.2014 kl. 12:10

Pinaatti-ricottapasta

Tämä on ensimmäinen Tubben kirjoittama vieraskynäkirjoitus.

Joskus tulee panostettua ruokailuun vähän enemmän ja menee syömään ammattilaisten tekemää ruokaa. Lounasravintolan pinaatti-ricottapasta-annos näytti hyvältä jo tiskissä, joten uskalsin lisätä sitä lautaselleni oikein aimoannoksen! Työpäivän jälkeen sain kaivella ricotta-paloja suustani ja siitä tuli pieni lämmin tunne, että tässä on haluttu antaa keittiöstä asiakkaalle enemmän kuin vain vähän!

Tubbe
Publicerad 13.01.2014 kl. 08:49

Salaisuus ruokablogin takana

Pirre oli esitellyt ihanaa ruokablogiamme ystävälleen, joka oli kovasti ihmetellyt kuvia ja ruokien laatua!

Tosiasiahan on, ettei ruokablogi missään nimessä kerro koko totuutta, jos joku näin luuli.

Arjessa ei tietenkään aina jaksa miettiä ruoka-annoksia ja esillepanoja tällä tavalla, värisävyjä myöten, ja joskus tulee yksinkertaisesti syötyä ruokaa ihan vain täyttääkseen vatsan, jotta jaksaa porskuttaa eteenpäin. Tämän takia emme päivitäkään blogia joka päivä, jotta blogi ei tuntuisi liian arkiselta eikä ihanan ruoan lumo häviäisi ikävästi.

Nauttikaamme syömisen ja juomisen ilosta, sekä arjessa että juhlassa!

Bonuskuvana vielä hassu homehtumisinsidentti, joka sattui kun jääkaappiin unohtui kulhollinen mustikoita liian pitkäksi aikaa. Lämpimässä viihtyvät marjat ikäänkuin kasvattivat itselleen turkin kylmää vastaan! :D

Heiska
Publicerad 10.01.2014 kl. 20:08

Ruokanautintoja Amsterdamissa

Vietimme ihanan viikonlopun Amsterdamissa, hyvässä seurassa ja hyvän ruoan parissa. Aikamoiset syömingit; lautaset täynnä herkkuja ja viini virtasi! Täydellinen vuodenalku.

Heiska
Publicerad 06.01.2014 kl. 22:25

Ihana Ruokablogi 1v

Tänään on paitsi uuden vuoden aatto, myös Ihanan Ruokablogin vuosijuhlat! Vuoden verran olemme syöneet kaikenlaista, ja nauttineet siitä täysin rinnoin. Tästä on erittäin hyvä jatkaa. :)

Idag firar vår underbara matblogg sin ettårsdag! Vi har ätit och njutit av en massa god mat, och det blir bara bättre. Gott Nytt År. :)

Heiska
Publicerad 31.12.2013 kl. 18:11

Thai cube

Söin pitkästä aikaa taas Thai Cuben, mutta tällä kertaa ihan uudenlaisena - lisäsin pakasteherneitä! Alussa maistui hieman oudolta, kun herneet olivat vielä jäässä, mutta kun rapsakat viherpallurat lämpenivät niin uusi makuelämys oli puhtaasti positiivinen.

Heiska
Publicerad 17.12.2013 kl. 22:33

Thaimaalainen take-away

Tänään hain ruokaa thaimaalaisesta ravintolasta. Annoksessa on paistettua riisiä, kanaa, paprikaa ja cashew-pähkinöitä, oikeassa alareunassa sitruunaviipale. Erittäin tiiviisti pakattua ja maukasta.

Heiska
Publicerad 09.12.2013 kl. 22:39

Maissi ja nakit

Maissi, nakit ja sinihomejuusto... mmm. Joskus herkkuateriat ovat niin pienellä vaivalla aikaansaatuja. Tämä yllättävä trio maistui taivaalliselta urheilusuorituksen jälkeen.

Heiska
Publicerad 07.12.2013 kl. 17:14

Kalakeitto ja ruisleipä

Ihanaa, kermaista kalakeittoa ruisleivän kera. Keksin repiä leivän palasiksi ja sekoittaa se keittoon, jotta vaalea meriherkku saisi hieman väriä. Tämä annos lämmittää mukavasti kylmässä syyssäässä.

Heiska
Publicerad 01.12.2013 kl. 16:48

Papupaistos ja höysteet

Tänään sain ruokainnostusta taitavalta ruoanlaittajavieraaltani! Teimme yhdessä papuoliivipurjosipulisipulipinaattipersiljabasilikapestopaistosta. Kaikki levyt kävivät kuumana ja lopputulos oli todella herkullinen. Söimme annokset höysteiden kera, eli sormisuolan, paistetun jauhelihan ja aurinkokuivattujen tomaattien kera. Tätä teen mielelläni toistekin. Jos osaan.

Heiska ja Tanja
Publicerad 25.11.2013 kl. 19:35

Flapjack

Pidän helpoista välipaloista, ja nyt löysin uuden tuttavuuden. Hassunniminen "flapjack" (suomeksi ehkä läppäjaakko?) on tuhti ja maukas herkkupala, joista on monenlaisia makuvaihtoehtoja tarjolla. Tässä suklaa syleilee kuivempaa pohjaa.

Heiska
Publicerad 13.11.2013 kl. 12:20

Pikaskumppa

Aina ei ole varaa, tai mahdollista, juoda aitoa shamppanjaa. Tällä sekoituksella sain kuitenkin helposti ja nopeasti juhlavan olon itselleni! Vichyä ja aavistuksen Colaa väriä antamaan. Maku ei valitettavasti ole kummoinen, mutta joskus ulkonäkö ratkaisee.

Heiska
Publicerad 05.11.2013 kl. 13:01

Piirasta & jutunjuurta

Koska itse en juurikaan ehdi leipoa, ilahdutan usein ystäviä ja sukulaisia leipomoiden tuotteilla. Tällä kertaa veimme sisareni kanssa äidille sunnuntaikahvituomisiksi läheisestä kahvilasta poro-sieni-piirasta (ruskea) sekä tietenkin itselleni kasvissyöjälle soveltuvan pinaatti-kasvis-piiraan (vihertävä). Juttelimme tulevasta joulusta, erilaisten syöpien etenemisvauhdista ja lintujen ruokkimisesta. Juttukin luisti paljon mukavammin, kun oli pientä suolaista naposteltavaa pöydässä.

PS. Ehdimme hieman maistella piiraita ennen näytteilleasettelua, mutta se ei makua (eikä menoa) haitannut! Piiraiden alle voi toki laittaa vaikkapa salaatinlehtiä tuomaan runsautta, mutta itse pidän tästä pelkistetyn skandinaavisesta meiningistä.

Pirre
Publicerad 27.10.2013 kl. 20:48

Pirullinen piirakka

Karjalanpiirakka on ihana välipala, mutta se on hieman hankala syödä, joten tämä ei ole paras mahdollinen herkku kun on kiire. Tässä ihanien kinkku-kananmuna-kurkku-päällysteiden kera.

Kun puraisee piirakkaa, se leviää ikävästi lautaselle, joten syömisessä menee paljon aikaa, kun täytteet on koottava takaisin piirakan päälle ennen kun haukkaa uudestaan, jolloin ne taas leviävät lautaselle. Tosin vatsa pitää siitä kun ei hotki ruokaansa, joten tämä ominaisuus saattaa sittenkin olla annoksen paras puoli!

Heiska
Publicerad 24.10.2013 kl. 21:11

Kauppareissulla

Kävimme Pirren kanssa yhteisellä kauppareissulla, ja hauskasti valikoimme samanhenkistä ruokaa koreihimme; eksoottinen pääruoka sekä kevyehkö jälkiruoka. Sitten vain kotiin herkuttelemaan!

Heiska
Publicerad 20.10.2013 kl. 19:55

Mikroaaltouuniranskanperunat

Ranskalaisia perunoita tulee harvoin tehtyä itse uunissa, mutta nyt on löytynyt mahtavat pikaranskalaiset, jotka valmistuvat kolmessa minuutissa mikroaaltouunissa!

Rapeat tikut maistuivat myös työkavereille, ja kun herkutteluhetkeen lisättiin ketsuppia, molemmat rasiat olivat pian tyhjät, vain ohut kalvo rasvaa jäi muistoksi pohjalle.

Heiska
Publicerad 16.10.2013 kl. 22:02

Gluteenittomat tikut

Gluteeniton dieetti voi varmasti joskus tuntua hankalalta, mutta useimmissa ruokapaikoissa on otettu huomioon kaikki tämänkaltaiset ruoka-allergiat. Myös näytteilleasettajien kahvitilassa messukeskuksessa keliaakikoilla oli omat tarjoilut. Hienoa! Näissä lienee olevan paljon kuitua ja hyvin vähän rasvaa. Itse en maistanut.

Heiska
Publicerad 13.10.2013 kl. 22:26

Dominosuklaa

Joskus on ihan pakko syödä jotain epäterveellistä. Varsinkin naisilla tämä ilmenee usein noin kerran kuukaudessa, tosin monilla tarve tulee paljon useammin.

Tällä kertaa laukkuuni livahti levy dominosuklaata, mikä ei viittaa peliin, vaan vaniljatäytteisiin suklaakekseihin, joita on murustettu tämän suklaan sisälle tuomaan hauskaa rapsakkuutta pureskeltaessa. Tosin huomaan, että kun ottaa palan tästä levystä, seuraa ns. dominoefekti, ja yhtäkkiä levystä on suuri osa mystisesti kadonnut.

Heiska
Publicerad 06.10.2013 kl. 18:54

Muisto kesältä

Kesässä parasta ovat muistot. Tämän kuvan otsikoksi piti tulla Värien juhlaa, mutta ajauduinkin muistelemaan menneitä. Monesti ruoka kuuluu olennaisesti hyviin hetkiin ystävien kanssa. Tunteet palaavat pintaan, kun keho muistaa tietyn maun. Itse olen kasvissyöjä, mutta se ei estänyt minua nauttimasta tästä ystävän valmistamasta makkarapiilosta, joka kypsennettiin saunan kiukaalla. Voitte arvata, että seuraavan saunojan löylyt eivät tuoksuneetkaan tervalle :D

Pirre
Publicerad 05.10.2013 kl. 10:58

Suolaista JA makeaa!

Cocktail-tilaisuuksien tarjoilussa on oma haasteensa. Miten tarjota pientä sormisyötävää helposti? Tämä näky yllätti minut eilen, kun yksi juhlavieraista oli keksinyt koota lautaselleen sekä suolaista että makeaa. Huomasin, että asenteessani oli korjaamisen varaa, sillä olin tottunut ajattelemaan, että suolainen ja makea eivät kuulu samaan osoitteeseen. Kuka niin kieltää? Ainakin itse haluaisin olla vapaa.

Pirre
Publicerad 05.10.2013 kl. 10:47

Pestomozzarellapasta

Italia kutsuu! Kuitupitoinen täysjyväpasta, pesto ja sokerina pohjalla puhvelinmaidosta tehtyä mozzarellaa... Tällä annoksella nälkä lähtee varmasti pitkän työpäivän jälkeen.

Heiska
Publicerad 20.09.2013 kl. 22:24

Musta makkara

Tänään mustalla lautasella piileksii tummanpuhuva ruokalaji. Löydätkö kuvasta?

Punaiset puolukat kuitenkin paljastavat mustan makkaran, kuten kuunloiste varkaan yön pimeydessä. Helpompi syödä kun näkee edes pötkylän toisen pään. :)

Heiska
Publicerad 02.09.2013 kl. 20:27

Maissintähkä

Vapaapäivän kunniaksi on ihana nauttia maukasta maissia. Tämä hieman sotkuisesti syötävä popcornin esiaste tuo mieleen grilliruoan ja kesäpäivien auringonpaahteen.

Heiska
Publicerad 31.08.2013 kl. 17:37

Lihaperunasoselaatikko

Tämän laatikkoruoan koostumus on kätevä, koska peruna ja liha on nerokkaasti soseutettu niin, ettei tarvitse juurikaan käyttää hampaitaan syödessä. Tämä sopii erittäin nälkäiselle tai kiireiselle syöjälle mainiosti. Parempi ruoka, parempi mieli. :)

Heiska
Publicerad 24.08.2013 kl. 19:01

Maksalaatikko

Mmm...maksalaatikko. Puolukat tuovat kirpakan lisän maksaiseen makuun ja väriyhdestelmä tuo mieleen raikkaan syksyn.

Heiska
Publicerad 23.08.2013 kl. 18:06

Tervitused Tallinnast!

Olipa ihana Vironmatka, hilpeä kieli tekee ruokailusta vielä nautinnollisempaa! Lihapallid kuulostaa ihastuttavan maukkaalta, ehkä jopa hieman kiinnostavimmalta kuin meidän omat lihapullat.

Tässä aamiaisvoileipä Vinku-lihapallien kera sekä ploome jugurt ja kohv. Head isu! Eli hyvää ruokahalua.

Heiska
Publicerad 21.08.2013 kl. 22:22

Makkarakimara

Kesällä on kivaa syödä grillimakkaraa! Siihen ei kertakaikkiaan kyllästy, sitä voi syödä vaikka aamiaisesta iltamyöhään. Herkullisen lihaisaa ja maukasta.

Mökkireissulla tuli syötyä makkaraa sellaisenaan, sinapin ja vihannesten kanssa...

...pestopastan kanssa italialaisella säväyksellä...

...sekä kukkakaalin ja fetajuuston kanssa. Kelpaisi kreikassakin!

Heiska
Publicerad 19.08.2013 kl. 00:17

Ruisnachot

Iltaisin saattaa tehdä mieli suupalaa, ja tänään keksin askarrella pienenpieniä nachoja! Ruisnachot löysin kaupasta, ja kun leikkaa juuston ja tomaatit pieniksi kolmioiksi, pikkuleipäset ovat täydellisiä. Sopivat pieneen nälkään tai vaikka nukkekotikesteihin.

Heiska
Publicerad 11.08.2013 kl. 22:51

Kaurapuuro mustikoilla

Kaurapuuro saattaa olla paras vatsantäyte aamusella. Kun siihen vielä lisää lorauksen mustikkajogurttia, kourallisen mantelilastuja ja auringonkukansiemeniä sekä tuoreita mustikoita, kyseessä on varsinainen aamiaispöydän kunkku.

Heiska
Publicerad 06.08.2013 kl. 22:47

Kåldolmar

Mera kåldolmar, mera lingon. Det här är så gott, att man gärna äter det flera dagar i följd.

Heiska
Publicerad 04.08.2013 kl. 00:01

Kaalikääryleet

Lempeänmakuiset kaalikääryleet ovat sulassa sovussa kirpakan puolukan kanssa. Kuka lienee keksinyt yhdistää nämä kaksi? Syksyinen metsämarja sekä kaalinen makuupussi jauhelihalla. Kuin päivänsäde ja menninkäinen.

P.S. Det heter "kåldolmar" på svenska. Kåldolm. Hihi.

Heiska
Publicerad 02.08.2013 kl. 17:04

Fanipostia

Ihana ruokablogi on saanut ensimmäisen fanipostinsa, ja Kreikasta saakka!

Ihana ruokablogi kiittää. ❤

Heiska
Publicerad 01.08.2013 kl. 20:33

Tien päällä osa 2

Automatkaillessa maistuu pysähdyspaikan maksamakkaraleipä ja kahvi.

Tien päällä saattaa myös tehdä mieli raikasta, kesäistä omenasiideriä, mutta kannattaa muistaa, että juoma sisältää alkoholia, joten ratin takana sitä ei parane nauttia.

Heiska
Publicerad 01.08.2013 kl. 14:34

Lihapullapannu

Tänään tarjolla pyttipannun eksoottisempi serkku, eli lihapullapannu. Munakaspuolikas verhoaa annoksen lempeästi ja alta kurkkii iloisesti liha- ja perunapalaset.

Heiska
Publicerad 30.07.2013 kl. 22:56

Lihapullat ja muussi

Tänään vierailimme Pirren kanssa tunnetussa Espoolaisessa ravintolassa. Minä nautin klassisen annoksen, herkulliset lihapullat perunamuusin kera, Pirre valitsi kiinnostavan kasvistäytteisen letun. Ranskalaiset kutsuvat näitä ruokaisia lettuja nimellä "crêpe".

Tällä kertaa maistoimme myös jälkiruokaa, jaoimme makean muffinssin. Leivos keikahti hassusti kyljelleen kun kuvasin sitä!

Heiska
Publicerad 29.07.2013 kl. 23:51

Pasta ja pesto

Miten ruoka voi olla näin yksinkertaista, ja silti niin hyvää? Maukas vihreä pesto syleilee pastan muotoja ja yhdessä luovat täydellisen makuelämyksen. Pestopasta - nimikin kuulostaa niin veikeältä!

Heiska
Publicerad 26.07.2013 kl. 20:17

Thai Cube

Pitkästä aikaa söin taas Thai Cube -annoksen. Jostain käsittämättömästä syystä se ei kuitenkaan maistunut niin ihanalta kun muistin. Erikoista. Lieneekö syy muovilautanen, vai ovatko makuhermoni muuttuneet kesän aikana. Se jäänee mysteeriksi.

Heiska
Publicerad 22.07.2013 kl. 21:38

Bulgur ja teriyaki

Jämäruokakin voi olla erittäin herkullista. Edellisen päivän take-away -annos, japanilaisen ravintolan teriyakikana, ja kotona keitetty bulgur luovat aivan uuden makuelämyksen. Bulgur on pienirakeisempaa kuin riisi mutta maistuu vähintään yhtä hyvältä.

Heiska
Publicerad 18.07.2013 kl. 21:59

Kasvissosekeitto

Keitto on lämmin ja ystävällinen vatsalle, se on kuin henkistä lohturuokaa kylminä vuodenaikoina. Huomasin kuitenkin, että hyvin maustettu soppa toimii mukavasti myös aurinkoisena päivänä.

Heiska
Publicerad 11.07.2013 kl. 12:03

Kala ja ranskalaiset

Tänään vietimme ystävän syntymäpäiviä, ja muistelimme yhteistä Lontoonmatkaa nautimalla fish and chips -annoksen tartar-kastikkeella. Jaettu ruoka, jaettu ilo!

Heiska
Publicerad 10.07.2013 kl. 00:11

Tien päällä

Kesällä ollaan paljon reissussa ja joskus tulee nälkä. Silloin on mukava palata ruoan ääreen. Tässä levähdyspisteiden klassikko. Muistathan pyytää myyjää lämmittämään piirakan, muutoin se jää liian kylmäksi.

Pirre
Publicerad 08.07.2013 kl. 22:19

Karjalanpiirakat ja maksamakkara

Nyt on herkkua tarjolla! Maksamakkarasiivut ja tuoretta tomaattia karjalanpiirakkapedillä. Päällä ripaus persiljamaustetta. Kaiken kukkuraksi maksamakkara ei ole tavallista maksamakkaraa, vaan siinä on aurinkokuivattu tomaatti lisämakuna. Nam!

Heiska
Publicerad 06.07.2013 kl. 17:56

Lomalaisen kaalilaatikko

Kesäloma on ruoanvalmistajan kulta-aikaa. Ja myös banaanikärpästen, joita oli tänään kahvilassa☺ Myyjä suuttui kun mainitsin kärpäsistä: ei hän ollut huomannut mitään. Mutta en minä syyttänytkään, vaan hauskasti kommentoin. Joka tapauksessa, tänään kesälomalainen valmisti itse kaalilaatikkoa. Ohjeessa sanottiin, että kannattaa antaa laatikon vetäytyä pari tuntia lämpimässä uunissa. Mutta vaikka loma onkin, en sentään malta odottaa tuota kaalista herkkua. Kylkeen tulee tietenkin itse soseutettu puolukkasurvos.

Pirre
Publicerad 04.07.2013 kl. 17:44

Gourmetmatka Lontooseen

Olipa ihana Juhannusmatka Lontooseen. Siellä nautimme paljon hyvää ruokaa. Esimerkiksi tämä herkullinen peruna-annos ei hevillä unohdu!

Tietysti kokeilimme myös aitoa, englantilaista aamiaista, tässä kasvisversiona. Ai että!

Viimeisimpänä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä - maukasta, vehnätöntä lasagnea.

Heiska
Publicerad 29.06.2013 kl. 00:01

Kana ja intiaanilainen curry

Nyt on taas niin maukasta ruokaa pannulla, että hädin tuskin malttaa odottaa, että se valmistuu. Luvassa on kanasuikaleita sekä Indian Curry -sekoitusta. Herkullista.

Heiska
Publicerad 19.06.2013 kl. 14:07

Perunasipulisekoitus lohen kera

Kala on terveellistä ja hyvä ruokaa. Kylmäsavustettu lohi on helppo valmista, sen voi laittaa suoraan paketista lautaselle, sitä ei tarvitse edes lämmittää. Sipuliperuna-
sekoitusta sen sijaan kannattaa lämmittää, näin saa kiinnostavan yhdistelmän kylmää ja kuumaa.

Heiska
Publicerad 18.06.2013 kl. 22:51

Kalalautanen torilla

Kaikki ruoka maistuu paremmalta kun sen syö ulkona. Torilla myös uhkarohkeat, nälkäiset lokit tuovat jännittävän lisämausteen, kun ruokaa pitää tarkasti vartioida samalla kun syö!

Heiska
Publicerad 15.06.2013 kl. 22:00

Banaaniletut

Aamupalan aatelia - banaaniletut hunajan kera! Näitä herkullisia lettuja on hieman hankala saada pysymään kasassa paistovaiheessa, mutta hienostunut maku korvaa hieman rosoisen ulkonäön. Aavistus hunajaa pintaan ja eikun nauttimaan.

Letut sisältävät banaania, kananmunaa, kanelia ja hyppysellinen merisuolaa.

Heiska
Publicerad 14.06.2013 kl. 10:47

Jääkaapin tyhjennys

Joskus elämä on kiireistä, eikä kaupassa ehdi käydä. Silloin jääkaappi saattaa yllättää sisällöllään. Jämäaineksista voi tehdä vaikkapa pyttipannuja tai risottoja.

Vaikka ostankin harvoin isoja määriä tuoreruokaa kaappiin, löytyi tällä kertaa tarpeeksi aineksia hauskaan ja herkulliseen Curry-purjo-smoothieen. Balsamico-kastike voi kuulostaa aloittelijalle hurjalta mausteelta, mutta tämä tyttö on tottunut yllättäviin makuihin:)

Pirre
Publicerad 13.06.2013 kl. 20:01

Nakit ja ketsuppi

Miten kaunis installaatio. Ruoasta kuuluu todella nauttia kaikilla aisteilla, ja tässä annoksessa yhdistyy taide ja maku ihastuttavalla tavalla!

Heiska
Publicerad 12.06.2013 kl. 19:20

Liha ja salaatti

Tämä kombo toimii mainiosti lämpimänä kesäiltana, kun liian ruokaisa ja monimutkainen ruoka ei maistu. Usein salaattiosuuden on hyvä olla suurempi kuin lihan määrä, mutta toki syöjä saa itse päättä mikä on hänen mielestä sopiva ja tasapainoinen suhde.

Heiska
Publicerad 07.06.2013 kl. 23:56

Sienikastike

Äidin poimimat sienet kastikkeessa sekä uunivihanneksia. Maistuu ihanasti metsälle.

Heiska
Publicerad 31.05.2013 kl. 15:02

Kasviskanapata

Tässä kanapadassa on enimmäkseen kasviksia, mutta myös kanapaloja saattaa löytyä joukosta, iloisena bonuksena! Herkullista ja kaunista, varsinkin näin auringonvalossa.

Heiska
Publicerad 27.05.2013 kl. 20:05

Havregrynsgröt

Dagen börjar väldigt bra då man äter gröt på morgonen. Här med yoghurt, mandel och solrosfrön, för att göra det extra delikat!

Heiska
Publicerad 27.05.2013 kl. 19:50

Thai Cube

Sorruin taas Thai Cubeen... ei kertakaikkiaan voi vastustaa tätä herkullista kolminaisuutta!

Heiska
Publicerad 25.05.2013 kl. 03:29

Kiusaus punajuurisalaattisydämellä

Kinkkukiusausta taas menyyllä, mutta tällä kertaa yhdistettynä punajuurisalaattiin. Huomaa kauniisti sointuvat punaisen eri sävyt, ruoka saa mielellään olla eri aistien symfoniaa.

Heiska
Publicerad 19.05.2013 kl. 02:24

Helatorstain brunssi

Brunssi on ihana tapa hemmotella itseään vapaapäivänä. Saa aivan itse valita mitä ottaa lautaselleen, joten voi vaikka hullutella ja syödä makeaa ja suolaista vuorotellen!

Heiska
Publicerad 09.05.2013 kl. 20:20

Flambeeratut kakut

Tänään maistoimme Pirren kanssa ranskalaista herkkua, flambeerattuja kakkuja. Pirre valitsi tietysti vegevaihtoehdon, itse kokeilin Rento-ravintolan nimikkoannosta. Oikein värikäs ja rapsakka leipänen!

Heiska
Publicerad 26.04.2013 kl. 00:12

Suklaariisikakku

Aurinkoinen päivä ja rapsakka riisikakku, mikä voisi olla sen parempaa?

Suklainen riisikakku! Ihana sekoitus kuivaa, kuohkeaa riisiä ja suussasulavaa suklaata.

Näitä meni epähuomioissa paketillinen. :)
Heiska
Publicerad 24.04.2013 kl. 18:29

Kiinalainen makkara-annos

Tänään kokeilen jotain erikoista - kiinalaista makkaraa! "Pork, I think" vastasi myyjä kun kyselin mitä se sisältää. Kyseessä voi siis olla aivan mitä vain, mutta uusien asioiden kokeileminen ja riskien ottaminen on myös tärkeä osa ruokakulttuuria. Bon apetit!

Heiska
Publicerad 17.04.2013 kl. 16:15

Chicken Curry

Kyllä tunnistaa samaksi annokseksi kuin pakkauksen kuvassa. Maukasta ja nopeaa ruokaa. Kuvan tarjoiluehdotuksen persiljaoksa tosin puuttuu, valitettavasti.

Heiska
Publicerad 07.04.2013 kl. 15:02

 
Me syömme joka päivä, jotakin.
Mutta osaammeko arvostaa ruokaa?

Otamme siitä selvää. On se meillekin yllätys;)
 
Vi äter också på svenska. Smakar det annorlunda?

Heiska & Pirre
sekä nyt myös
ihanat vierasbloggaajat!
Annikki
Tubbe
Tuija Laine
 
ihanaruokablogi @ mail.com

 

Follow on Bloglovin

 

Ruokablogi arvostaa:
Tarjoiluehdotus
Tubbs